cosmetische chirurgie >


Rimpelbehandeling met fillers of botox

Fillers
In de loop van het leven wordt de huid van het gezicht dunner en losser doordat de hoeveelheid collageen en vet in de opperhuid vermindert. Dit treedt op door een natuurlijk verouderingsproces. Een rimpel is als het ware een lokale dunne plek in de huid. Het ligt dan ook voor de hand dat de rimpel verdwijnt wanneer de dunne plek in de huid via inspuiting(en) kan worden opgevuld. Bij vulmiddelen voor de huid, ook wel ‘fillers’ of ‘vullers’ genoemd, kan er gekozen worden tussen afbreekbare en niet-afbreekbare middelen ofwel tussen blijvende en niet-blijvende middelen. De Plastisch Chirurgen binnen deze maatschap volgen het advies van de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen (NVPC) om terughoudend te zijn in het gebruik van blijvende fillers. De NVPC is van mening dat er nog onvoldoende informatie bestaat over de veiligheid en de gevolgen van deze fillers op langere termijn.

Bij de niet-blijvende middelen breekt het lichaam het betreffende product in verloop van tijd af en verdwijnt het effect uiteindelijk.

De door ons gebruikte niet-blijvende product is: Hyaluronzuur: dit is een bestanddeel van de huid dat inmiddels synthetisch vervaardigd kan worden. Het heeft ongeveer 6 tot 12 maanden effect en wordt onder de productnaam Restylane® gebruikt.

de vuller wordt onder de huid ingespoten door middel van meerdere prikjes met een fijne naald,soms tijdens meerdere behandelingen. Sommige delen van het gezicht zijn gevoeliger dan andere. Vlak na de behandeling is de huid ter plaatse wat rood. De prikgaatjes kunnen zichtbaar zijn. Dit duurt meestal slechts enkele uren. Wij raden u aan om de behandelde plek een half uur te koelen. Soms kan er ook een zwelling optreden, die meestal na enkele dagen is verdwenen. Als het materiaal niet helemaal gelijkmatig is verspreid omdat de huid niet overal even dik is, kan soms een klein bolletje worden gevoeld. Dit kan door lichte massage door uzelf worden verholpen.

Botox
Als spiertjes in de huid samentrekken, veroorzaken zij een rimpeltje. Veel mensen fronzen zonder dat ze zich daarvan bewust zijn en zonder noodzaak zoals tegen de zon of omdat ze bezorgd zijn. Botox ®(botuline toxine) is een stof die voorkomt dat spieren aangespannen worden. Sinds de jaren ’90 wordt Botox op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het verdwijnen van fronsrimpels geeft behalve een glad resultaat ook een prettig ontspannen uitdrukking aan het gezicht. Het middel wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na twee dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot zes maanden uitgewerkt. Bij herhaling van een behandeling blijft Botox meestal langer effectief.

Botox is dus geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt en uiteindelijk helemaal uit het lichaam verdwijnt. Bij een Botox inspuiting is een verdoving niet nodig. De injectienaald die hiervoor wordt gebruikt is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Net als bij een speldenprik kan er even een druppeltje bloed verschijnen dat na afvegen meteen gestelpt is en dat u niet eens te zien krijgt.

Meer weten?

Bel om een afspraak te maken met de polikliniek Plastische Chirurgie, telefoonnummer: 088 - 320 24 00

 

Overige cosmetische chirurgische ingrepen zijn:

Boven en onder ooglidcorrectie
Neuscorrectie
Wenkbrauwlift en Voorhoofdslift
Borstvergroting
Borstverkleining
Buikwandcorrectie
Liposuctie
Rimpelbehandeling met fillers of botox

 Locaties

  Nieuwegein
 

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein
Tel.: 088 - 320 24 00
Routebeschrijving

  Utrecht
  Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht
Tel.: 088 - 320 24 00
  Overvecht
  Neckardreef 6
3562 CN Utrecht
Tel.: 088 - 320 24 00
  Houten
  Hollandsspoor 5
3994 VT Houten
Tel.: 088 - 320 24 00
 
Plastische chirurgie
 Hand- en polschirurgie
 Borstreconstructie
 Cosmetische chirurgie
 Volwassen schisis team
 Oorafwijkingen, microtie
 Kinderchirurgie
 Huidafwijkingen
 Post- bariatrische chirurgie