borstreconstructie >


Directe versus indirecte reconstructie

Op sommige momenten, kunnen de emoties die passen bij het verliezen van een borst, je zorg over gezondheid overschaduwen. Een lang kanker vrij leven is het belangrijkste doel, maar willen vasthouden aan je vrouwelijkheid is net zo essentieel voor uw welzijn.
Als uw chirurg een borstamputatie adviseert ,is er in de meeste gevallen de mogelijkheid om te kiezen tussen een onmiddellijke of vertraagde reconstructie. Er is geen goede of verkeerde keuze, maar kies de optie die het beste bij uw behoeften past.
Er zijn voordelen en nadelen aan zowel de onmiddellijke en vertraagde borstreconstructie. De wederopbouw vertragen geeft u de tijd om zich te concentreren op de behandelingen, en te onderzoeken welke reconstructie het beste past bij uw behoeften,terwijl het idee zonder een borst te leven ook emotioneel heel zwaar kan zijn.

Onmiddellijke borstreconstructie, die begint op het moment van de borstamputatie, is uitgegroeid tot de standaard van zorg voor de meeste patiënten. Het duidelijke voordeel van onmiddellijke reconstructie is het psychologische en esthetische voordeel van wakker worden na de amputatie met een mindere misvorming en een reconstructie in volle gang. Ook kan bij onmiddellijke reconstructie onderdelen zoals borst huid en tepel behouden blijven, want een natuurlijker beeld geeft.

Het belangrijkste nadeel van de onmiddellijke reconstructie is dat het een langere operatie is met een vaak wat langer herstel. Ook als bestralingen nodig is na een amputatie, kan de wederopbouw direct worden uitgevoerd. Vaak is dan een reconstructie van eigen weefsel het beste bestand tegen bestraling, maar ook een prothese met en goede spierbedekking is een mogelijkheid.
Ongeacht of er voor een onmiddellijke of vertraagde aanpak gekozen gaat worden, is het belangrijk om te begrijpen dat er verschillende procedures nodig kunnen zijn om het uiteindelijke gewenste resultaat te bereiken. De aanpak van de wederopbouw moet worden afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

Meer weten?
Bel om een afspraak te maken met de polikliniek Plastische Chirurgie, telefoonnr: 088 - 320 24 00

Overige behandelingen en informatie m.b.t. borstreconstructie:

Directe versus indirecte reconstructie
Radiotherapie
Reconstructie van de bestraalde borst na lumpectomie
Genetische testen en profylactische mastectomie
Soorten Mastectomie
Reconstructie met een expander ( ballon)
Latissimus dorsi Flap
SGAP Flap
DIEP Flap

 Locaties

  Nieuwegein
 

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein
Tel.: 088 - 320 24 00
Routebeschrijving

  Utrecht
  Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht
Tel.: 088 - 320 24 00
  Overvecht
  Neckardreef 6
3562 CN Utrecht
Tel.: 088 - 320 24 00
  Houten
  Hollandsspoor 5
3994 VT Houten
Tel.: 088 - 320 24 00
 
Plastische chirurgie
 Hand- en polschirurgie
 Borstreconstructie
 Cosmetische chirurgie
 Volwassen schisis team
 Oorafwijkingen, microtie
 Kinderchirurgie
 Huidafwijkingen
 Post- bariatrische chirurgie