Borstreconstructie

Als u net gediagnosticeerd bent met borstkanker, of er voor kiest om een profylactische borstamputatie te ondergaan, kunt u veel informatie verkrijgen uit deze site.

Het is nooit een gemakkelijke taak om grote chirurgische beslissingen te nemen ten tijde van de diagnose borstkanker, vooral wanneer er een overweldigende hoeveelheid informatie door artsen, familie en vrienden gepresenteerd wordt aan u.

De eerste beslissing waarmee u geconfronteerd kunt worden is de vraag of u een lumpectomie ( borst sparende ingreep) of een borstamputatie wilt ondergaan. Voordat u dat besluit kunt nemen, moet u de risicofactoren van een lumpectomie weten. Het kan ook van belang zijn te weten of u gendraagster bent. Afhankelijk van de grootte, locatie en eigenschappen van uw tumor, zijn verschillende oncologische operaties mogelijk. Al deze vragen bespreekt u met uw mammachirurg.

Hoewel het normaal is om urgentie te voelen om de kanker direct te verwijderen, is het belangrijk om weloverwogen beslissingen te nemen en u niet te laten opjagen. Het is onwaarschijnlijk dat het nemen van een paar weken tijd, u in groter gevaar zal brengen. Gedurende deze tijd moet u weloverwogen beslissingen nemen over uw borsten en uw gezondheidDe plastisch chirurg kan u helpen bij het nemen van beslissingen over reconstructies van uw borst of borsten. Plastisch chirurgen gebruiken geavanceerde technologie en de nieuwste technieken op een borstreconstructie uit te voeren. U kunt hier informatie vinden over onmiddellijke en Uitgestelde reconstructies, om u te helpen de juiste reconstructie voor u te bepalen

Wat vraagt u de chirurg en plastisch chirurg?
U bent gediagnosticeerd met borstkanker en zult een operatie moeten ondergaan. Maar, wat moet u nu? Net als veel andere vrouwen, wilt u een lijst van vragen stellen aan uw borst chirurg en plastisch chirurg. Stel uzelf onder andere de volgende vragen: wilt u 1 of beide borsten verwijderd hebben ( 1 kant profylactisch)? Kan uw borsthuid gespaard worden? kan de tepel en tepelhof gespaard worden? Welke cup maat wilt u behouden of krijgen? Wilt u prothesen of eigen weefsel gebruiken voor de reconstructie? Krijgt u bestralingen?
Vraag uzelf af wat u wilt bereiken met de wederopbouw. Het bereiken van symmetrie? Passend bij uw andere borst? wilt u borsten die groter of kleiner zijn dan ze waren voor de kanker? Uw esthetische doelen moeten omvatten wat u wenst. Zelfs als je doelen onrealistisch lijken, kunt u met de plastisch chirurg bespreken wat haalbaar is.

Meer weten?

Bel om een afspraak te maken met de polikliniek Plastische Chirurgie, telefoonnummer: 088 - 320 24 00

 

Overige behandelingen en informatie m.b.t. borstreconstructie:

Directe versus indirecte reconstructie
Radiotherapie
Reconstructie van de bestraalde borst na lumpectomie
Genetische testen en profylactische mastectomie
Soorten Mastectomie
Reconstructie met een expander ( ballon)
Latissimus dorsi Flap
SGAP Flap
DIEP Flap

 Locaties

  Nieuwegein
 

Koekoekslaan 1
3435 CM Nieuwegein
Tel.: 088 - 320 24 00
Routebeschrijving

  Utrecht
  Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht
Tel.: 088 - 320 24 00
  Overvecht
  Neckardreef 6
3562 CN Utrecht
Tel.: 088 - 320 24 00
  Houten
  Hollandsspoor 5
3994 VT Houten
Tel.: 088 - 320 24 00
 
Plastische chirurgie
 Hand- en polschirurgie
 Borstreconstructie
 Cosmetische chirurgie
 Volwassen schisis team
 Oorafwijkingen, microtie
 Kinderchirurgie
 Huidafwijkingen
 Post- bariatrische chirurgie